Gastouderopvang

Ontdek of gastouderopvang bij jou past. Gastouderopvang is professionele, kleinschalige (max 6 kinderen) kinderopvang in huiselijke sfeer. De opvang vindt plaats bij de gastouder thuis. Met gastouderopvang krijgt ieder kind de persoonlijke zorg en aandacht die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Dit is niet het enige, we hebben de voordelen van gastouderopvang voor je op een rijtje gezet:

Huiselijk

Gastouderopvang vindt plaats in het huis van de gastouder, in een huiselijke omgeving. Doordat de opvang bij de gastouder plaatsvindt, ziet je kind iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht van de gastouder. Je kind kan zich optimaal ontwikkelen in een veilige, vertrouwde en rustige omgeving.

Professioneel

Gastouders zijn pedagogische professionals. Alle gastouders beschikken over een geldig diploma voor gastouderopvang, hebben een goedgekeurde opvanglocatie en een certificaat EHBO voor kinderen. Hun opvanglocatie moet geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang.

Flexibel

Gastouderopvang kent geen vaste tijden. In overleg met je gastouder kun je afspraken maken over de mogelijkheden voor opvang en voor halen en brengen. Je kunt met je gastouder afspraken maken over de begeleiding en dagindeling. Heb je eens extra opvang nodig, dan is dit bespreekbaar met je gastouder.

Kleinschalig

Samen spelen en ontdekken in een kleine groep van max. 5 of 6 kinderen tegelijk. Je kind krijgt dan altijd de persoonlijke aandacht die het nodig heeft. Je kind komt al vroeg in contact met andere kinderen en kan al vroeg samen met andere kinderen spelen.

Voordelig

Gastouderopvang is voordelig. Samen met de gastouder spreek je het aantal opvanguren en het uurtarief af. De opvang betaal je per uur. Je betaalt alleen de opvanguren die je kind wordt opgevangen of het aantal opvanguren wat je overeengekomen bent met je gastouder.

Erkend én gediplomeerd

Gastouderopvang is een professionele opvang. Alle gastouders hebben een gerichte opleiding en moeten aan veel kwaliteitseisen voldoen, ook de opvanglocatie. Mocht jouw gastouder verhinderd zijn, dan zal GOmatch op jouw aanvraag zich er voor inzetten, dat jouw kind een vervangende gastouder kan krijgen, zodat jij niet (lang) zonder opvang zit.

  • Minimaal MBO diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
  • Geldig certificaat Eerste Hulp bij Kinderen
  • Verklaring omtrent gedrag
  • Inschrijving Personenregister Kinderopvang
  • Inschrijving Landelijk Register Kinderopvang

Vind een gastouder bij jou in de buurt

Bekijk ons opvangaanbod. Met meer dan 120 aangesloten gastouders door héél Friesland vinden we altijd een gastouder die bij je past.

Bekijk onze gastouders

Veelgestelde vragen

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of je aanmelden via onze site. Samen kunnen we dan jou vragen en eventuele wensen doorspreken en in overleg met jou op zoek gaan naar een geschikte gastouder.

Kijk ook eens op de pagina opvangaanbod. Op deze pagina vind je diverse profielpagina’s van beschikbare gastouders. Mocht je geïnteresseerd zijn in een gastouder, reageer dan op dit profiel. Wij nemen dan zsm contact met je op voor meer informatie.

Je kunt je samen met de gastouder bij ons aanmelden. Wij plannen dan samen met jou en de gastouder een gesprek om de opvang via GOmatch te laten verlopen en wij begeleiden jou en de gastouder met alle stappen om te voldoen aan de voorwaarden van registratie en kinderopvangtoeslag.

Er mogen maximaal 6 kinderen van 0-13 jaar tegelijk aanwezig zijn. Er mogen maximaal 5 kinderen tegelijk aanwezig zijn, als de kinderen allemaal jonger dan 4 jaar zijn. Er mogen maximaal 4 kinderen van 0-2 jaar tegelijk aanwezig zijn, waarvan maximaal 2 kinderen tot 1 jaar. Eigen kinderen tot 10 jaar tellen mee in het maximum aantal kinderen.

Wij doen dan ons best om jou van een invalgastouder te voorzien. Het is daarom ook erg belangrijk om zo spoedig mogelijk aan ons door te geven of je daar gebruik van wilt maken tijdens ziekte of afwezigheid van je eigen gastouder. Als ouder wil je vaak toch van te voren nog even kennismaken met een gastouder en ook voor tijdelijke opvang dient er altijd een koppelingsgesprek plaats te vinden met ouder, gastouder en gastouderbureau voor de start van de invalopvang. Vaak kun je als ouder wel gebruik blijven maken van de invalgastouder. Dit is wel zo fijn, dat je dan meteen contact met de inval gastouder kan opnemen als het nodig is en je kindje is bekend bij de invalgastouder.

Wij horen graag van jou als iets niet naar wens verloopt. Als eerste dien je de klacht met de gastouder zelf te bespreken, zodat de gastouder de mogelijkheid heeft om er iets aan te gaan doen en te veranderen. Mochten jullie er niet samen uitkomen of het is niet mogelijk om het met de gastouder te bespreken, dan kun je contact opnemen met GOmatch. Wij kunnen dan met elkaar kijken naar een mogelijke oplossing en eventueel met elkaar in gesprek te gaan. Indien jullie er met elkaar niet meer uitkomen en de opvang niet willen voortzetten, dan kunnen wij voor je op zoek gaan naar een andere geschikte gastouder.

We staan voor je klaar!

Op zoek naar een gastouder? Meld je aan bij GOmatch gastouderbureau!

Aanmelden