Onze werkwijze

Wij vinden het belangrijk, dat je met een gerust hart naar je werk of opleiding gaat en je kind(eren) in goede en vertrouwde handen zijn. Wij begeleiden en ontzorgen je graag bij het vinden van de perfecte gastouder, de ideale opvangomgeving, het in orde maken van de opvang en de administratieve afhandeling. Heb je al een gastouder (gevonden), ook dan begeleiden en ontzorgen wij jou bij het in orde maken van de opvang en de administratieve afhandeling.

Geregistreerde gastouders en gastouderbureau

Er gelden bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag. Eén van deze voorwaarden is dat het gastouderbureau is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en dat een gastouder is opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang. Alle gastouders waar wij mee samenwerken, zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang of zullen door ons worden geregistreerd. Je kunt er dus zeker van zijn dat de gastouders via GOmatch professioneel zijn en voldoen aan de eisen die de wet kinderopvang stelt. De registratie en het inspectierapport van GOmatch gastouderbureau, kun je bekijken op het landelijk register kinderopvang. De registratie en inspectierapporten van alle gastouders die samenwerken met GOmatch gastouderbureau, kun je ook bekijken op het landelijk register kinderopvang.

Inschrijving / intake

Met de informatie uit het inschrijfformulier en intakegesprek gaan wij op zoek naar een geschikte gastouder. Wij raadplegen eerst de gastouders uit ons eigen bestand. Als wij op dat moment geen geschikte gastouder voor je hebben, dan gaan we op zoek naar een geschikte gastouder d.m.v. op website en sociaal media. Wij hanteren geen wervingskosten! Heb je een eigen gastouder, dan schrijven wij je gastouder in en zorgen wij voor het in orde maken van de opvang via GOmatch.

Kennismaking gastouder

Als er een geschikte gastouder is gevonden, dan leggen wij je deze gastouder voor. Soms kan het zijn, dat we je meerdere gastouders kunnen voorleggen. Je kunt zelf met de voorgelegde gastouder(s) een afspraak maken voor een eerste kennismaking met de gastouder(s). Zo kun je als ouder vast een kijkje nemen bij de opvanglocatie van de samen met de gastouder de opvang alvast doorspreken. Belangrijk is dat er een match tussen jou en de gastouder.

Bemiddeling en koppeling

Hebben zowel gastouder als ouder na de kennismaking een goed gevoel en wil ze de opvang met elkaar aangaan, dan wordt er een afspraak gepland met gastouder, ouder en consulente voor het koppelingsgesprek. Hierin worden de afspraken formeel vastgelegd en besproken. De opvang start als de ondertekende overeenkomsten ontvangen zijn door het gastouderbureau en de gastouder geregistreerd is in het LRKP.

Evaluatie en begeleiding

Ongeveer twee maanden nadat de opvang is gestart, nemen we contact met je op voor een eerste evaluatie. Er wordt bekeken of de opvang naar wens verloopt en of de gemaakte afspraken in de praktijk werken. Na deze evaluatie vinden in ieder geval jaarlijks een persoonlijke evaluatie gesprek met jou als ouder plaats. Indien nodig en gewenst, kan er vaker een evaluatie gesprek plaatsvinden.

We staan voor je klaar!

Op zoek naar een gastouder? Meld je aan bij GOmatch gastouderbureau!

Aanmelden